Category Archives: Laos

Nong Kiauw

Nong Kiauw is een leuk klein dorpje, zonder touristische inslag. Toch wel even een verademing. We hadden een schitterende bungalow aan de rivier. Een aardig kontrast met het dorpje, bestaande uit onverharde wegen en eenvoudige huisjes. We hadden zelfs af en toe elektriciteit…..

dsc_6546.JPG

Bij een leuk reisbureauhokje hebben we een boottripje geboekt, stroomopwaards via de Nam Ou naar een primitief dorpje.

Continue reading Nong Kiauw

Luang Prabang

Vanuit Vang Vieng hadden we een avontuurlijke busreis naar Luang Prabang. Opgevouwen in een minibus, terwijl we een VIP bus hadden gereserveerd, gingen we door 1023 bochten, en wat voor bochten… Ilse, die nog nooit wagenziek is geweest had haar primeur…. Na 6 uur kwamen we wel in een fantastisch stadje terecht. Vol leuke guesthousjes, terassen aan de Mekong, mooie kleine straatjes. etc.  We zaten in een guesthousje met maar liefst 7 kamers, die we allemaal tegelijk konden horen. Dus iedereen was massaal om 6 uur wakker.

dsc_6478.JPG

En natuurlijk weer op zoek naar tempels, hier staan toch wel de mooiste..
Continue reading Luang Prabang

Vang Vieng

Na een relaxte busrit in een VIP bus van ongeveer een uurtje of vier, kwamen we aan in een prachtig dorpje. En het werd alleen maar leuker toen we onze bungelow zagen. Hieronder onze achtertuin:

mini-dsc_6336.JPG

We hadden een prachtig en schilderachtig uitzicht op de rivier en bergen. Het dorpje is verder aan de ene kant van de rivier hard op weg een toeristisch oord te worden en aan de overkant kom je in de ongerepte natuur terecht, met leuke wandelroetes!

Continue reading Vang Vieng

Vientiane

Eindelijk post vanuit Laos! Vanuit Ayutthaya hebben we een relaxte nachttrein genomen, eerste klas, prive coupeetje met ontbijt op bed… De grensovergang ging prima, op naar het hotelletje dat de tuktuk niet kon vinden. Beetje vragen, beetje heen en weer, en we zaten in een saai maar schoon en net hotelletje. Prima service en erg aardig ietswat verlegen personeel.

mini-dsc_6068.JPG

Vientiane is een rustiek stadje aan de Mekong, met leuke barretjes en prima Lao bier aan die Mekong.

Continue reading Vientiane