Category Archives: Vietnam

Hoi An – Whale Island – Nha Trang

De laatste dag in Hoi An weer superfietsen gehuurd, high quality volgens het bord…..  Het spatbord zat met een ijzerdraadje vast en alles liep aan wat maar aan kon lopen. Maar het werd toch nog een mooie fietstocht. Via een brug naar een eiland de drukte ontvluchten, steeds smallere zandpaadjes tot we in een maisveld of waterkant stonden.

ssc_0854.JPG

Hier waren vissers bezig met hun ding…

Continue reading Hoi An – Whale Island – Nha Trang

Cuc Phuong – Ninh Binh

Zo, net lekker geit gegeten, ook leuk om te doen. Wat kruiden (mint en een of ander blad van een kamerplant) en het geitevlees in een dun rijstpapiervelletje rollen, en dat in een sausje dopen. mmmhh. Dit restaurantje maakt alle delen van een geit klaar, gelukkig had onze gids ons aangeraden wat we lekker konden eten, er stond namelijk ook vers geitebloed op het menu in het vietnamees…

Maar eerst…met een lokale bus van Hanoi naar Cuc Phuong national Park. Lekker afgezet met de taxi (beide betekenissen van het woord) en daarna een bijna onmogelijke speurtocht naar de receptie. Eenmaal gevonden werden we in een donker hok gestopt, met een generator voor de deur. Dus dat duurde geen minuut. Gelukkig hadden ze een betere optie aan het meer.

lake.jpg

Op de foto prachtig, maar ook dat was een lekker vochtig hok, met dekens die naar natte hond  roken.

Continue reading Cuc Phuong – Ninh Binh