Cartagena – Colombia

Cartagena is een vrij grote stad aan de noordelijke kust van Colombia, aan de Caribische zee. Veel hoogbouw, maar midden tussen de torens is de oude stad behouden, omringd door een oude stadswal, waar nu de kanonnen staan gericht op de nieuwe stad.

De oude stad bestaat uit drie wijken, die naadloos in elkaar over gaan, maar wel elk hun eigen sfeer hebben. Wij zitten in Getsemani, de meest ‘rauwe’ wijk, met veel street-art. Aan het einde van onze straat is het Trinidat-pleintje, wat ‘s avonds bruist van het leven.Streetfood, jongetjes die voetballen met een waterfles, een imitatie van Michael Jackson op straat terwijl de ongeduldige automobilisten toeteren.

De andere wijken, Centro en San Diego, hebben leuke oude straatjes, pleintjes, en torens. Ook een overdosis aan shopjes, straatverkopers, hotels en restaurants.

In het midden van deze wijken is een parkje, niet al te groot maar wel sfeervol. En vol met leguanen, aapjes en eekhoorns.

De Spanjaarden hebben in vroegere tijden een imposant fort gebouwd om de stad, en mede het land te beschermen tegen indringers, in dit geval de Engelsen. En met succes. Het fort is gebouwd op een heuvel, en herbergt een halve kilometer aan gangenstelsels.

Ook hier weer bloedheet en vochtig, de laatste dag, morgen weer naar het koele Amsterdam. Het was een geweldige vakantie in Colombia!

One thought on “Cartagena – Colombia

  1. een hele goeie reis weer naar het koele herfstige Nederland. Genoten van jullie reisverslag met prachtige foto’s! Zo leuk om het op deze manier mee te kunnen beleven. Veel liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *