Tokio – Hiroshima

Japan! Na een tijdje op onze bucketlist te hebben gestaan zijn we er nu. In Tokio aangekomen en na een vlucht en treinreis toe aan een hotelkamer om te chillen. Maar de Japanners zijn strikt en we mogen pas om 15:00 inchecken, dat is over een paar uur. Dan maar baggage achterlaten en de stad in. Ons hotel is vlakbij de oudste tempel van Tokio dus daar gaan even een kijkje nemen. Grote tempel waar veel vrouwen ( en enkele mannen) in kimono rondlopen, speciaal voor het tempel bezoek.

Ondertussen hebben we ook besloten om de volgende dag Tokio te ontvluchten naar Hiroshima. Een vrij pittige orkaan is op komst en Hiroshima ligt ver genoeg om er geen last van te hebben. Op het moment dat ik dit schrijf is het hier een beetje stormachtig en heeft de orkaan Tokio nog niet bereikt.

Onderweg naar Hiroshima de befaamde bullettrein genomen. In Tokio is het als toerist zaak om de spits te vermijden… overvolle metros en treinen.. goed plan.. tot je vroeg in de ochtend naar Hiroshima wil. Inderdaad overvolle metros waar wij met onze backpacks ook in wilden. Met veel dringen en persen erin weten te komen. We hebben die ochtend geen vrienden gemaakt.

Volgens Japanse gewoonte een Bento-box gekocht op het station voor in de trein. Een soort lunchbox op zijn Japans. In de bullettrein gelukkig wel ruime keus uit riante zitplaatsen.

Iedereen kent natuurlijk Hiroshima. De bom…. Een opnieuw opgebouwde stad vol monumenten. Het kasteel en Japanse tuin zijn opnieuw opgebouwd in originele stijl en deze hebben we bezocht.

Links de restanten van het enige overgebleven gebouw in het centrum:

Het uitzicht vanuit ons hotel is ook niet verkeerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *