Kurashiki

Na ons onverwachte uitstapje naar Hiroshima, weer het oorspronkelijke plan opgepakt: Kurashiki. Ligt niet al te ver van Hiroshima, en we stonden rond de middag op het station. Kwartiertje lopen naar het hotel, er stond een groot hotelgebouw dat er veelbelovend uitzag. Ons hotel zat er naast.. een stuk minder mooi.. Vlakbij een kruispunt waar wat vogelgeluiden vandaan komen. Een soort continue achtergrondgelud op onze hotelkamer. Dat blijken geluidjes te zijn voor blinden. Elke richting zijn eigen geluidje. Na twee dagen niet meer uit je hoofd te krijgen..

Het oude hart van Kurashiki wordt gevormd door een gracht van 200 meter, met daarlangs oude oorspronkelijke japanse rijstpakhuizen en kleine straatjes. Erg pittoresk als er geen hordes (vooral Japanse) touristen op af zouden komen. Wel mooi maar tegelijk ook een soort Volendam. Behalve tijdens mijn ochtendrondje voordat de bussen komen:

Verschillende bewoners zijn behoorlijk rijk geworden van de handel in textiel en rijst, en één ervan was een verzamelaar van Europese kunst. Dat is nu een museum die we heben bezocht met indrukwekkende namen als Picasso, El Greco, Gauguin, Monet, Matisse. Onverwacht in Japan.

Tussen alle toeristenshopjes een ‘Uilenbos’. Twee trappen naar boven en dan sta je in een kamer met nepbomen en een stuk of 15 echte uilen die je mag aaien…( ik denk dat ze liever slapen overdag maargoed..)

De Japanners hebben wel een ‘bijzondere’ band met dieren. Dit soort plekken heb je met katten (kittens), puppies en egels. Tegelijk vertroetelen ze hun eigen huisdieren. Hondjes hebben kleedjes aan en worden in een soort kinderwagen vervoerd.

Het is hier ook een perfecte omgeving om je te verkleden en in je outfit op de foto te gaan.

Een gracht kan niet zonder boottocht, en hier is dat de gondel. Niet gehinderd door de korte lengte van 200 meter, varen ze tergend langzaam om er toch nog iets van te maken. Wel verplicht een rijsthoed op.

‘s Avond op zoek naar een restaurant die we zagen op Tripadvisor. Niet te vinden. Adres dubbelchecken en toch maar de schuifdeur opzijgeschoven van het houten huisje op dat adres. Blijkt er zowaar een piepklein restaurantje achter die deur te zitten. Vol natuurlijk, maar we worden twee deuren verder in een soortgelijk restaurant op een krukje gezet en na een kwartiertje opgehaald. Daarna geweldig gegeten. Spiesjes met kip groente en geen idee wat nog meer, van de grill. Smullen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *