NaoShima

Bewust of onbewust komen we elke reis wel op een eiland terecht. NaoShima is deze reis het uitverkoren eiland. Relatief klein, ongeveer 3 bij 10 km. Guesthouse op de hoek van een klein haventje met uitzicht over zee. Dat de bootjes om 4:00 de motoren starten om uit te varen hadden we van te voren niet bedacht en moeten we maar voor lief nemen.

Dit eiland gaat om kunst. Icoon van het eiland zijn een tweetal pompoenen met stippen. Met als gevolg: bussen met stippen, paaltjes met stippen noem maar op….

In een klein dorpje zijn een zestal huizen omgebouwd tot kunstwerken. Sommige traditioneel, sommige vernieuwend. Daarnaast nog enkele geweldige musea, waarbij bij de meeste het museum zelf onderdeel is van het kunstwerk. Ik kan het niet beschrijven, dit moet je ervaren. Perfectionitisch minimalisme? Daarnaast ook buiten ‘in het wild’ veel sculpturen. Het eiland is klein genoeg om al wandelend alles te ervaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *