Oeganda – Queen Elisabeth naar Mburo Lake

We trekken langzaam weer naar het zuiden, nu aan de westkant. In het noorden kan je zomaar twee uur rijden zonder een andere auto tegen te komen. Daar zwaaien kinderen (en sommige volwassenen) nog naar elke auto die voorbijkomt.
De wegen worden nu drukker, vooral oudere auto’s en door totale afwezigheid van emissienormen is frisse lucht op die wegen ver te zoeken. Het verkeer is voornamelijk voor transport, privé auto’s zijn er niet veel. Fietsen, motoren, koeien, geiten, vrachtauto’s, minibusjes en heel veel lopend. Bananentrossen en andere oogst hoog op fietsen en motoren opgestapeld. Iedereen gebruikt dezelfde weg.

We komen aan in het volgende natuurpark: Queen Elisabeth National Park. Prachtige grote lodge waar we goed zullen slapen. Denken we. Nadat de Moskeeën stil zijn geworden, omgeven door natuurgeluiden. Totdat we om 2 uur ‘s nachts gewekt worden door vele blikken trommels en honden. Dit houdt uren aan, maar met oordopjes ronken we uiteindelijk verder. De volgende dag eens peilen wat dat was. Blijkt dat de inwoners van het nabijgelegen plaatsje ‘s nachts de olifanten verjagen als ze te dicht bij het dorp komen, ze moeten de oogst beschermen. Vooral de baby-olifantjes zijn nogal onstuimig en lastig weg te krijgen.

Na een paar safaris hier, gaan we verder, naar de grens met Democratische Republiek Kongo. Hier zijn we speciaal om naar boomklimmende leeuwen te zoeken. Helaas, niet gevonden, zitten waarschijnlijk in Kongo lekker te chillen in de bomen, ver weg van de toeristen.

Onze laatste wildernisplek is Lake Mburo. Boottochtje wegens onweer gecancelled, bleek ook niet veel toe te voegen aan onze eerdere twee boottochtjes. Gelukkig gaat het weer wat beter met de enkels van Ilse,  we hebben een leuke wandelsafari gedaan. Ook het een en ander geleerd, je moet hier flink wat koeien bezitten als je als man met de vrouw van je dromen wil trouwen. Je moet ook niet wijzen naar koeien, want dan denkt de boer dat je ze wil stelen. Ook foto’s maken van hun koeien waarderen ze niet, maar bij afwezigheid van een boer kon ik de verleiding niet weerstaan vanwege die mooie grote hoorns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *