Ayutthaya

Na een treinrit zijn we eergisteren aangekomen en Ayutthaya. Een provinciaal stadje wat vroeger de hoofstad van Siam was. In de oude stad zijn die oude tempel- en paleis overblijfselen te bezichtigen. Dus, fiets gehuurd en op stap gegaan.

dsc_5979.JPG

De historische bouwwerken zien er indrukwekkend uit, maar vrijwel alle buddha’s waren onthoofd.

dsc_6025.JPG

In de middag een lekkere tropische onweersbui, we mochten schuilen bij een bewaker in z’n hokkie. Wat een water komt er uit zo’n bui!

Gisteravond leuk gegeten. Ik wist niet precies wat ik bestelde, maar het bleek een pot kolen met een kleine wok erboven te zijn met een berg rauwe groenten en vlees. Hotpot op z’n Thais! Leuk! We kregen ‘kookles’ en konden aan de slag. Was lekker, met super sausjes erbij.

dsc_5954.JPG

We zaten in een echt leuk guesthouse, erg sfeervol. Allemaal houten kamers gevuld met curiositeiten. Beetje Livingstone sfeertje zal ik maar zeggen. We hadden de mooiste kamer aan de rivier.

dsc_5897.JPG

Vanavond stappen we op de nachttrein richting Laos. We zijn nog bezig iets te reserveren kwa slaapplek, is voller dan we dachten daar…..
dsc_5973.JPG

img_0439.JPG

img_0425.JPG

img_0419.JPG

4 thoughts on “Ayutthaya

 1. de eerste foto’s wauwie!!
  Mooie plaatjes erg sfeervol.
  wat een prachtige kamer zeg.
  Ik blijf jullie volgen, veel reisplezier toegewenst!!

 2. Jaaaaaaaaaa een foto van jullie in prachtig Ayutthaya, leuk! Lekker rondgefietst, helemaal goed! Wat een mooi guesthouse! Ligt dat aan de rivier? Misschien zijn jullie inmiddels al weer in Laos, ben benieuwd hoe het daar is en wat jullie daar allemaal meemaken! In Ammiedammie is het een zonnige zaterdag, de herfst op zijn mooist! Zo maar even fijn aan de wandel! Toedeloe!

 3. Dag Erik,
  Leuk om jullie reis op deze manier te kunnen volgen. Bij de foto’s van Bangkok kwamen weer herinneringen terug. Veel plezier verder.

 4. Hee Ilsie en Erik,

  Zoo leuk al die fotoos en verhalen en wat een goeie stortbui!! Ben benieuwd naar Laos en hoe jullie het daar vinden. Enne als jullie een olifant of een ander gezellig diertje tegenkomen (neeeee niet om te eten, Erik!) doe m maar de groetjes. Echt raar dat jullie nu al zo ver weg zitten in een hele andere wereld..
  Hier is het nu best beetje mooi weer, dat scheelt! Had gisteravond een date (ja, ja, pak het proffesioneel aan ;-)) Weer een beetje twijfel, maar in ieder geval leuk genoeg voor een tweede date, zie wel……

  Jullie heul veul plezier!!!!!!!
  X Tes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *