Vientiane

Eindelijk post vanuit Laos! Vanuit Ayutthaya hebben we een relaxte nachttrein genomen, eerste klas, prive coupeetje met ontbijt op bed… De grensovergang ging prima, op naar het hotelletje dat de tuktuk niet kon vinden. Beetje vragen, beetje heen en weer, en we zaten in een saai maar schoon en net hotelletje. Prima service en erg aardig ietswat verlegen personeel.

mini-dsc_6068.JPG

Vientiane is een rustiek stadje aan de Mekong, met leuke barretjes en prima Lao bier aan die Mekong.

De volgende dag gingen we met de stadsbus naar het buddha park. Als je denkt dat de bus vol is, kan er nog veeel meer bij. De chauffeur dirigeerde alles vanaf de buitenkant. Toen de deur net niet meer dicht ging konden we gaan. Op de terugweg minder mensen, maar wel een bus vol popcorn en blikken olie waar iedereen overheen moest klimmen.

mini-dsc_6094.JPG

mini-dsc_6171.JPG

De volgende dag verder in het stadje ronddolen, op zoek naar watten enzo:

mini-dsc_6229.JPG

mini-dsc_6204.JPG

Uiteindelijk belandden in een processie van het Vollemaan feest, het hoogtepunt van het jaar in Vientiane.

mini-dsc_6284.JPG

mini-img_0540.JPG

mini-img_0515.JPG

mini-img_0520.JPG

4 thoughts on “Vientiane

 1. Een monnik me een i-pod en eieren op een stokkie, moet niet gekker worden, geweldige fotoos, prachtvakantie zo te zien, blijf genieten!

 2. Ziet er weer helemaal goed uit, interesting, kan niet wachtuh! Beetje bekent maar toch weer anders! Dus visum was geen probleem? Zie een blauwe lucht, toppie! Ben vanavond met Peetje naar Dwaze Zaken geweest, lekker avondje op de bank! Remember…..voorbereidingen Vietnam! Morgen ff werkuh en ‘s avond met Hieba, Sja, Bro, Nathalie en Snol naar het Bimhuis, Lavalu…van de Uitmarkt! Zaterdag beetje chillen en zondag india festival in de Melkweg! Ga nu mijn mandje in! Njoy……………………MI!

 3. Lieve Luitjes,16 nov.
  Even kijken of het lukt om op dit kleine reactie plaatsje
  jullie een mailtje te sturen.Erik heb jij je laptop meegenomen?Je antwooordt steeds zo snel.Wat is een minivan?Heb je daar een foto van
  Tot jullie geruststelling zal ik even vertellen dat Sinterklaas met al zijn Pieten goed is aangekomen in Almere.Ook hier in Vinkeveen.Mieke was bij de wandeclub Zwarte Piet.Ik heb haar zwart gemaakt.Leuk werk.We hadden goed weer met wandelen. Geen zon maar ook geen regen en een goede wandel temperatuur.Het blaadje is vol en nu maar kijken of het ook verzonden wordt.
  O, ik zie dat het langer gemaakt kan worden,dat is dan weer een geruststelling.Hartelijke groeten en blijf genieten.A en A

 4. Wow!Echt amazing mooie pictures allemaal! Wat voor fototoestel hebben jullie mee? Ik geniet vanuit een super stormachtig en regenachtig Mokum met volle teugen van jullie avontuur in Laos. Ben benieuwd of jullie al boekhandels zijn tegengekomen waar het boek Tobie Lolness op de vlucht van Timothée de Fombelle ligt. Het schijnt ook in het Laotiaans te zijn vertaald nl. Heel veel plezier en geniet ervan met z’n tweetjes!!! bye bye jeaninepienx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *