Nong Kiauw

Nong Kiauw is een leuk klein dorpje, zonder touristische inslag. Toch wel even een verademing. We hadden een schitterende bungalow aan de rivier. Een aardig kontrast met het dorpje, bestaande uit onverharde wegen en eenvoudige huisjes. We hadden zelfs af en toe elektriciteit…..

dsc_6546.JPG

Bij een leuk reisbureauhokje hebben we een boottripje geboekt, stroomopwaards via de Nam Ou naar een primitief dorpje.

De boot was eigenlijk nog primitiever, een soort kano met motor en lage krukjes om op te zitten. Onze gids sprak geen woord Engels. Hij wees gewoon alles aan.

dsc_6534.JPG

img_0685.JPG

Bij een wandeling kwamen we ook nog bij een leuk restaurantje, zie onder, met de klok mee: Keuken, Slaapkamer, woonkamer, eethoek, restaurant op een verdieping:

dsc_6542.JPG

De terugtocht naar Luang Prabang hebben we met de boot gedaan. We hebben met 8 man een boot gecharterd, met behoorlijk haparende motor, die af en toe uitviel, maar we hebben het gehaald! Een prachtige ervaring.

dsc_6574.JPG

Die tocht werd onderbroken met een bezoek aan een beroemde grot met vele boeddha beelden:

dsc_6599.JPG

dsc_6567.JPG

El captain: (boot naar Luang Prabang)
img_0701.JPG

Uitzicht vanuit ons restaurant:
dsc_6550.JPG

dsc_6557.JPG

9 thoughts on “Nong Kiauw

 1. Wow! Ook weer lekker primitief! Erg grappig jullie restaurant! Ennuh fijn slapen in the middle of nowhere, top! Buddha’s YEAH! Hier is het inmiddels ineens winter, het heeft vandaag een beetje gesneeuwd en gisteren weeralarm met storm en hagel! Misschien kunnen jullie nog wat langer blijven! Overwinteren of zo…Ik ruim weer eens mijn huis op, allemaal balast, spullen! Doe mij ook zo’n openluchthuis! Geniet nog veel van jullie avonturen! Toedeloe! MI

 2. Amazing Asia indeed! Wow! Wat een prachtige uitzichten en foto’s allemaal zeg!Hier blijft het maar sneeuwen, hagelen en stormen. Morgenochtend verwachten ze 500km file. Dusss……blijf maar lekker in Laos zitten ;-)) bye bye jeaninepienx

 3. Hi Erik en Ilse!
  Leuk om jullie trip op deze wijze te kunnen volgen. Een feest der herkenning zijn jullie foto’s van Laos. Wij waren ook een weekje op vakantie dus vandaar pas deze late reactie. Waar gaan jullie nog meer naar toe? Heb je al Mekong-rat in sojasaus gegeten? Errugggg lekker!
  Geniet verder en veel plezier samen! Hier heeft even sneeuw gelegen maar je bootje staat vrolijk onder een zeiltje….
  Martijn en Jolanda

 4. Hoi zusie en Erik,

  Wauw wat een onwijs gafe reis zeg echt alles ziet er super mooi uit.Wat hebben jullie al veel gedaan en gezien. Ik was benieuwd of jullie via Bangkok weer terug vliegen of vanuit Laos omdat de luchthaven van Bangkok bezet is.Ik hoorde gisteren dat er nog wel vluchten konden vertrekken maar vandaag is ook de verkeerstoren bezet verder is er nog niet veel duidelijk. Nou ja het zou ook niet verkeerd zijn om een weekje langer te blijven…..veel plezier.

 5. Wat een mazzel…………..jullie kunnen gewoon niet terug komen! Betere timing kun je niet hebben! Als jullie nog wat Thailandtips willen…Ook wel leuk als Klik en ik jullie in januari weer meeten in BKK! Have fun! MI

 6. We vliegen inderdaad via Bangkok, dus het ziet er naar uit dat we nog even in Laos, Luang Prabang blijven. We hadden bedacht vanuit Luang Prabang naar Bangkok te vliegen…
  Ik denk dat ze de Rat van het menu hebben gehaald, maar wellicht kan je me een leuk restaurantje in Luang Prabang aanbevelen waar ze die nog hebben?

 7. Dear Erik&Ils,blijf maar lekker in Luang Prabang zitten….voorlopig gaan er geen vluchten meer van en naar Bangkok.Als we nog iets voor jullie kunnen regelen vanuit Nederland, just let me know!bye bye jeaninepienx

 8. Ha die Ilse en Erik,

  Eindelijk kan ik eens ff op jullie site kijken! Heb lang geen internet gehad…problems met de kpn..slik. Heb vandaag van Mireille jullie adres gekregen en wat een mooie foto’s!! Ik ga de rest ook eens even bekijken.
  Schrijf maar niet teveel over dat primitieve..anders wil Teske dadelijk niet meer gaan..ha ha
  In India is het ook weer eens heftig..kun je maar beter via een bezet vliegveld terug vliegen..ha ha
  Weten jullie al wat meer? Ik heb er altijd van gedroomd dat ik mijn baas zou moeten bellen om te zeggen dat ik echt niet naar huis kon…

 9. Hé Ils en Erik!
  Waar blijven de nieuwe pictures? Jullie hebben nu toch tijd over om even te internetten..hahaha! Nu wordt het terugkomen ook een groot avontuur! Enig idee wat het plan is? Ik denk kom ik leuk morgen jullie ophalen maarrr dat wordt hem dus niet! Hoop niet dat het jullie teveel doekoes gaat kosten, zou jammer zijn! Zijn jullie nog steeds in Luang Prabang? Is het leuk daar? Lekker hot? Geniet daar dan zeker maar ff van want hier hebben ze het al over -1 graden! Als Snollie en ik 14 maart niet terug komen heb ik helemaal geen baas om te bellen..haha! Als er inderdaad iets uitgezocht of geregeld moet worden, dan sluit ik me aan bij Sjanientje! CU MI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *