Cuc Phuong – Ninh Binh

Zo, net lekker geit gegeten, ook leuk om te doen. Wat kruiden (mint en een of ander blad van een kamerplant) en het geitevlees in een dun rijstpapiervelletje rollen, en dat in een sausje dopen. mmmhh. Dit restaurantje maakt alle delen van een geit klaar, gelukkig had onze gids ons aangeraden wat we lekker konden eten, er stond namelijk ook vers geitebloed op het menu in het vietnamees…

Maar eerst…met een lokale bus van Hanoi naar Cuc Phuong national Park. Lekker afgezet met de taxi (beide betekenissen van het woord) en daarna een bijna onmogelijke speurtocht naar de receptie. Eenmaal gevonden werden we in een donker hok gestopt, met een generator voor de deur. Dus dat duurde geen minuut. Gelukkig hadden ze een betere optie aan het meer.

lake.jpg

Op de foto prachtig, maar ook dat was een lekker vochtig hok, met dekens die naar natte hond  roken.

Het uitzicht was fantastisch, dus de volgende dag fietsen gehuurd. Stoere mountainbikes met zachte banden. Met de enige pomp die in het park aanwezig was, kregen we na reparatie een heel klein beetje lucht in de banden. Na 100 meter de ketting eraf, wat een topfietsen!

img_1479.jpg

Al met al best mooi om hier te fietsen. Lekker afgepeigerd na wat bergjes.

Waar het eigenlijk allemaal om draait in het park zijn de apen. Het is een opvangcentrum voor Gibbons, Langoeren en wat andere apesoorten. We hebben hier de meest prachtige apen gezien.
dsc_0036.jpg

Terug naar de bewoonde wereld. Met een paar uur vertraging, auto stuk, gingen we naar Ninh Binh. Een provinciestadje langs de voor Vietnam belangrijke hoofdweg. De belangrijkste bezienswaardigheid van het stadje is een Pagode (in dit geval een bijna instortend hokje). Daarnaast is het een charmant en gezellig stadje om te zijn .

dsc_0093.jpg

Oja, de goudvissenwinkel:

dsc_0068.jpg

En even lekker slenteren over de markt, altijd leuk. Het fenomeen ‘scharrelkip’ is hier ver te zoeken:

dsc_0103.jpg

Tijd voor een tourtje, want de omgeving van Ninh Binh trekt vele touries. Een van de hoogtepunten is een vaartocht in een roeibootje tussen de geweldige karstbergenwaterlandschap. Adembenemend….

dsc_0109.jpg

.

dsc_0116.jpg

.

img_1496.jpg

We werden geroeid in een laag bootje waar het water bijna over de rand naar binnen stroomde. De tocht voerde door lage grotten en langs rijstvelden.

img_1513.jpg

Als afsluiting van het tourtje nog een Christelijke kerk in Vietnamese stijl bezocht. Over de geschiedenis zullen we het maar niet hebben, de Vietnamesen zelf vinden vooral de architectuur prachtig.

dsc_0161.jpg

Deze plek is ook uitermate geschikt om trouwfoto’s te maken. Dit bruidspaar was een week na het huwelijk met een sessie bezig. Hij had de rol van ‘waarzegger’ aangenomen, die het huwelijk een goede toekomst voorspelde.
dsc_0158.jpg

8 thoughts on “Cuc Phuong – Ninh Binh

 1. Prachtig, zo’n instant kijkje op de andere kant van de wereld. Meekijken zonder zelf mee te hoeven… Puur genieten voor de huismus met behoefte aan uitzicht op de wereld.
  Vermaak jullie!

  Cor

 2. Aansluitend op cor, vindt ook ik het erg leuk om op deze manier met jullie mee te reizen.
  Leuke tekst ondersteund met super foto’s.
  Nog veel plezier!
  Susette

 3. Heerlijk! …Geit, ben benieuwd naar volgende culinaire verrassing! prachtige plaatjes, blijf ons op de hoogte 🙂

 4. Wauw wat onwijs mooi daar zeg..mooie foto’s en site echt heel leuk om jullie zo te kunnen volgen.
  Heel veel plezier…..

 5. Wat een prachtige tocht over het water! Is dit de Golf van Tonkin? Mooie naam voor dat stille water.

 6. Waarschijnlijk heb ik in het verkeerde kadertje geschreven. IK zal het nogmaals proberen.
  Ja geitenvlees is heel lekker Daar heb ik (Annie) ervaring mee maar niet op de wijze zoals jullie het gegeten hebben
  Wat een prachtige fotoś hebben jullie gemaakt.Vooral met die rotspartijen vind ik erg mooi.Op jullie volgende reis maar een fietspompje meenemen
  Het is hier heerlijk lenteweer.
  Goede reis en we kijken uit naar jullie volgende
  fotoś en reisverslag.Groetjes annie en anton.

 7. Hi Erik, ziet er goed uit, en… is er nog een beetje te duiken in de diverse meren, of is het water ertesoep \^O^/, Groet Peter L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *