Ninh Binh – Hue – Hoi An

De laatste dag in Ninh Binh hebben we fietsjes gehuurd om in druilerig weer de omgeving te verkennen. Wat een pracht. Imposante bergketens met daartussen rijstveldjes, vijfers, eendjes, kippen en meer bewegend spul.

kimg_1530.jpg
De volgende dag en nacht in de trein op naar Hue. Eerst met een trein terug naar Hanoi.

Lekker oud treinstel maar wel fantastische stoelen. In de trein hangen stevige luidsprekers met knalharde Vietnamese muziek. Alsof dat nog niet genoeg is, hangen er monitoren die tenenkrommende series uitzenden. Wat een feesttrein! Na dit spektakel was de tijd gekomen om 14 uur in een nachttrein te zitten. Deze trein had 4-persoons coupeetjes. We troffen het, onze buren waren een flinke groep Russen die al zingend en drinkend afscheid namen van de dag. Na een uurtje waren de meeste WC’s verstopt. Desondanks toch nog een uurtje geslapen.
‘Volledig uitgerust’ meteen naar de topattraktie van Hue: de verboden stad. Een schitterende Citatel waar je ogen te kort komt. Helaas was het druilende weer overgegaan in regen, maar met een regencape waren we goed gewapend. De meeste gebouwen waren goed gerestaureerd, enfin, de foto’s zeggen genoeg denk ik.

kimg_1542.jpg

.

kimg_1550.jpg

.

ssc_0488.JPG

.

kimg_1563.jpg

.

ssc_0489.JPG

.

ssc_0490.JPG

De volgende dag op de fiets naar een mausoleum. Het was gebruikelijk dat de keizers een mausoleum achterlieten met sprookjesachtige tuinen met vijfers en rijkelijk versierde gebouwen, pilaren en poorten.

ssc_0492.JPG
Onderweg werd wierrook gedroogd en verkocht.

ssc_0491.JPG

Hue ligt aan de Parfum rivier

ssc_0493.JPG

De volgende dag zijn we opgevouwen in een bus naar Hoi An vertrokken. Onderweg tijd voor een lunch-stop bij een mooi meertje.

ssc_0494.JPG
Na een paar uurtjes rijden kwamen we in dit leuke authentieke dorpje. Voor de tweede dag in onze vakantie hadden we zon. Om dit te vieren een fantastische lunch genomen, een mix van een aantal lokale specialiteiten. Voor diegenen die ooit in Hoi An terechtkomen: Miss Ly is ‘the place’. Daarna lekker wandelen langs het water.

ssc_0495.JPG

.

ssc_0496.JPG

.

ssc_0497.JPG

Volgens onze receptioniste troffen we het: het is vollemaansfeest. Overal in het dorp lampionnen! In de praktijk was het nogal touristisch (we zien ons zelf uiteraard niet als touristen). Allerlei kinderen verkochten drijvende kaarsjes in bakjes: Hello!! Buy candle – good luck… Maar toch mooi met vele lampionnen.

ssc_0499.JPG

.

ssc_0498.JPG

2 thoughts on “Ninh Binh – Hue – Hoi An

  1. Wat een belevenis in die trein,ik verheug me al op jullie verhalen.Prachtige fotoĊ› zijnhet weer,maar wat zijn toch al die mooie gekleurde scheerkwasten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *