Cambodja

Genoeg stof gehapt, tijd voor wat luxe. Met het vliegtuig naar Cambodja waar een mooie suite op ons staat te wachten. Hier zullen we de laatste 5 dagen doorbrengen.

ted.JPG

Op het vliegveld staat mr. Ted op ons te wachten, hij zal ons de komende dagen in zijn Tuk Tuk overal naar toe brengen.

Siem Reap is de uitvalsbasis om de Angkor tempels te bekijken. In de omgeving staan meer dan 100 tempels die gebouwd zijn in de bloeiperiode van de Khmer, van de 9e to 14e eeuw. Angkor Wat is de de meest imposante en bekende, maar vele anderen zijn ook de moeite waard. Hieronder een ‘kleintje’:
dsc_0743.JPG

De eerste dag hebben we Ta Phrom bezocht.

Rond de 15e eeuw werden de tempels ‘vergeten’ en het oerwoud nam bezit van de bouwwerken. In 1860 werden de tempels herondekt door een Franse botanicus. De meeste tempels werden (en worden) vrijgemaakt uit het oerwoud en gerestaureerd. In Ta Phrom hebben ze de bomen laten staan en daardoor heeft deze tempel een bijzondere sfeer.

dsc_0571.JPG

.

dsc_0591.JPG

Hier waren ook een paar mieren een maaltje aan het nuttigen:

dsc_0607.JPG

De reliefs van deze tempels zijn mooi en gedetailleerd:

dsc_0610.JPG

Op diverse plaatsen binnen de oude tempels wordt Boeddha nog steeds kleurrijk vereerd:

dsc_0621.JPG

De volgende dag zijn we naar het hoogtepunt geweest: de Angkor Wat. Dit bouwwerk is bijna 1 km bij 1 km. Eromheen liggen grachten van 200 meter breed.

img_1697.JPG

De muren van de Gallerij vertellen verhalen over veldslagen en het dagelijks leven.

dsc_0805.JPG

.

img_1683.JPG

.

dsc_0682.JPG

.

dsc_0729.JPG

.

img_1701.JPG

.

dsc_0736.JPG

Na al dit groots weer een kleinere. Het leuke van deze oude bouwwerken is dat er nauwelijks hekjes staan om je te leiden en je kan dus lekker ronddwalen,over wat stenen klauteren en overal tussendoor kruipen.

dsc_0748.JPG

De laatste van onze drie ‘tempeldagen’ hebben we Angkor Thom bezocht. Dit is eigenlijk een stad waar toendertijd 100.000 mensen woonden. De grootste bezienswaardigheid is de ‘Bayon’. Een tempel met meer dan 200 beeltenissen van glimlachende buddha’s.

dsc_0780.JPG

.

dsc_0808.JPG

Langs toegangswegen staan rijen met beelden:

img_1728.JPG

Siem Reap ligt vlakbij een van de grootste meren van Azie: Tonle Sap. Dit meer is aan een zijde verbonden met een rivier (Mekong) en daardoor stijgt en daalt het waterpijl enkele meters gedurende de seizoenen. Op het meer is een drijvend dorp dat zich ook verplaatst met de seizoenen. De laatste volle dag zijn we een rondvaartje wezen maken in dit dorp.

dsc_0900.JPG

.

img_1769.JPG

Onderweg kom je natuurlijk van alles tegen, boten:
dsc_0929.JPG

Lelies:

dsc_0925.JPG

Vlechtwerk:

dsc_0933.JPG

De laatste dag weer lekker gerelaxed, pizza gegeten en het vliegtuig naar huis genomen…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *