China – Hangzhou

Eindelijk op weg, in een vliegtuig vol met chinezen. Enkele Hollandse koppies, maar Hangzhou is blijkbaar geen populaire bestemming voor ons. Een Chinees bekeek aandachtig de afvalbak met gescheiden compartimenten, ogenschijnlijk onder de indruk van ons afvalsysteem. Niet dus, na een tijdje liet hij een flinke kwat vallen in de restafval… Das waar ook, Chinezen spugen te pas en te onpas. Overigens valt dat hier in China best mee.

image

Dat Hangzhou een niet zo populaire bestemming is, is ten onrechte. De highlight is een groot meer, met daaromheen fraaie parken, met vijvers en theehuisjes. Mooi begin van China. Een wat druilerige dag, dus eerst treinkaartjes en geld geregeld. Ondanks de logo’s zijn de geldautomaten niet blij met onze passen, de eerste gaf na een spannende 5 minuten denktijd mijn pas uiteindelijk weer terug. Een verdere zoektocht bracht ons wel in een mooi oud stukje van Hangzhou. Oude houten huisjes met winkeltjes. Ook een leuk klein eetstraatje met in het midden tafeltjes, en aan beide kanten loketjes waar je eendesnafels, kippentenen, spies met inktvis enzo kon halen. Wij hielden het bij een bakje noodles die verrassend lekker was. 

image

Die avond na een voorstelling op het meer geweest. West lake impression. Ze hebben in het meer, een paar centimeter onder water een podium gebouwd. Lichteffecten kan je wel aan de Chinezen overlaten, en het was een spectaculaire voorstelling.

image

De volgende dag een beetje rondgekuierd, het was inmiddels beter weer geworden.

image

image

image

Daarna: op naar Shanghai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *