China Yangshuo

We hebben de plannen wat aangepast, en gaan in plaats van een paar dagen in Dazhai, en daarna een paar dagen naar Yangshuo, nu een week naar Yangshuo. Leuk hotel geboekt, en hop, naar Yangshuo. Uit het vliegtuig stappen we in een ander klimaat. Boven 30 graden en luchtvochtigheid tegen de 100%. Pfff, alsof we in een ander land zijn. Alsof continu een stevige onweersbui dreigt. In het hotel aangekomen in een tegenvallend hokje gestopt. Even op het terrein rondgelopen en een leuker huisje aangewezen met balkon, schommelstoel en uitzicht op de bergen, in Japanse stijl. Was geen probleem, konden we ook in. Geweldige plek 7 km uit het plaatsje, tussen de bergen.

image

Je kan hier uren fietsen en rondwandelen tussen de bergen. (Mini-) fietsen gehuurd en even naar Yangshuo gefietst. Een van de hoogtepunten van dit gebied is Bamboo-raften. Zittend op een vlot, gemaakt van bamboe, ga je langzaam stroomafwaards terwijl de ‘bootsman’ met een vaarboom het vlot bestuurt.
Maargoed, eerst op zoek naar zo’n vlot. Even rondgevraagd en naartoegefietst. Eerst naar het verkeerde punt waar ze alleen heen en weer voeren, later het juiste punt waar je anderhalf uur de rivier afkon. Stevig onderhandeld over de prijs en met fiets en al op het vlot. Toen de fietsen op het vlot lagen wilden ze de prijs alsnog aanpassen, maar daar trappen we niet in…

image

image

Dit was werkelijk een adembenemende tocht. De bootsman wees op onze voeten, en na een waterval was duidelijk dat je ze af en toe hoog moet houden om ze droog te houden. Over droog houden gesproken, je kan een soort waterspuiten kopen, die je kan gebruiken om elkaar tijdens de tocht onder vuur te nemen. Wat de chinezen veelvuldig doen. Wel vaak met regenponcho aan, stelletje watjes.
image

Daar waar je heen en weer kon varen was het lekker druk.

image

Maar gelukkig niet overal. De parasolletjes zijn handig tegen de zon. Onze bootsman was niet zo handig, dus bij de eerste de beste lage brug vergat hij hem weg te halen: knak… parasol stuk.

image

Ze gebruikten hier vroeger Aalscholfers om te vissen. Dit wordt al lang niet meer gedaan, maar even poseren voor de foto doen ze nog wel.

image

Een wat????? Kameel???

image

Je mag de was natuurlijk niet drogen boven electradraden.

image

Boompje versieren.

image

Altijd leuk om naar de locale markt te gaan.

image

Oud dorpje bezoeken.

image

Of een nieuwe.

image

Zoek de Waterbuffel….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *