China – Kunming

Kunming -stad van de eeuwige lente… maar dan wel een erg warme lente. Tegen de 30 graden, en een hostel zonder airco. Dit weerhoudt ze er overigens niet van om een lekker dik dekbed op het bed te leggen. Afijn in ieder geval niet koud gehad…
Kunming zelf heeft niet veel highlights, maar we zaten vlakbij een park in het centrum van de stad.

IMG_2515

Leuke plek om rond te hangen terwijl de Chinezen veel foto’s maakten. Van elkaar, van de bloemen, en van ons. Overal plekjes waar muziek gemaakt en afgespeeld werd. Op een pleintje met lage boompjes overal mensen die aan het dansen waren. Denk niet ‘All you can dance’ maar meer ‘Omroep Max’ style. Ieder groepje zijn eigen muziek dus een kakofonie van geluid. In een hoekje een oud vrouwtje lekker in haar eigen wereld met een orgeltje, niet gehinderd door een ghettoblaster vlak naast haar.

Honger gekregen en bij een restaurantje zonder engels menu een reclame bord met eten aangewezen. Geen idee wat het was, maar het was wel lekker.

IMG_2513

Met volle buik tijd voor een tempel van ruim 1000 jaar oud. De Yuantong-tempel.

IMG_2531

 

IMG_0201

Een redelijk groot complex met knalgroene vijvers met daarin een onwaarschijnlijke hoeveelheid vis en schildpadden, hier en daar een grote kikker.

IMG_2534

Deze tempel staat bekend om zijn houten draken.

De volgende dag wilden we naar het ‘Stenen Woud’, en het hotel heeft ons uitgelegd hoe we daar met openbaar vervoer moesten komen. Dat ging allemaal vrij soepel, maar duurde wel een uurtje of drie, waarvan het grootste deel hobbelend op de achterbank van een ‘long distance’ bus. Het ‘Stenen woud’ is een landschap van kilometers steile karstrotsen, en een van de highlights van deze omgeving.

IMG_2573 Zeer populair bij de Chinezen, maar die blijven allemaal aan het begin hangen. Wij lopen een stuk door en komen al snel in de rust en eenzaamheid terecht. Mooie paadjes, nauwe doorgangen, herder met zijn geiten.. helemaal leuk!

IMG_2585

IMG_2574

Laatste dag alweer in Kunming, morgen met de trein naar Jianshui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *