Maleisië – Kuala Lumpur en Perhentian

Pulau Perhentian Besar. Een exotische naam van een net zo exotisch eiland, voor de oostkust van Maleisië. Om er te komen stap je in een niet al te grote speedboot met een slordige 300 pk erachter. Gas open en we stuiven en stuiteren met hoge snelheid naar het eiland. Ik kon nog net een bank uit de lucht grijpen die overboord dreigde te gaan. Een tweetal paradijselijke eilanden komen in zicht, vol met stranden, palmen, rotsen, jungle, en bungalows. We treffen het, de onze heeft uitzicht op de baai. Naast ons werd net een nieuwe gebouwd, maar hadden we gelukkig niet al te veel last van.
image

Dit eiland staat bekend om de goede snorkel mogelijkheden en daar is geen woord aan gelogen. Een onvoorstelbare hoeveelheid kleurrijke vissen boven het koraal. Vlak bij de kust was het koraal weliswaar dood maar even verderop springlevend.
image

Ik vond dit ook een geschikt moment om een dagje ziek te worden…maar ben er gelukkig nu weer bovenop.  Vandaag door de tropisch hete jungle naar de andere kant van het eiland gelopen en met de watertaxi weer terug. Lekker wat teer op de sandalen verzameld dus weer een leuk klusje voor straks. De stranden aan de andere kant blijken niet zo schoon als de onze.
Met het dierenleven zit het wel goed hier, maar de eekhoorns zijn wel té bijdehand. Ze stelen zo ongeveer het ontbijt van de bord en laten zich niet verjagen. Kleine aapjes komen zich aan het eind van de middag tegoed doen aan de struikjes, omringt door vele fototoestellen, totdat het ook hun teveel wordt. Daarna wordt het tijd voor de vele vleermuizen, die masaal in alle soorten en maten komen aanrukken, met als grote voordeel dat hier opvallend weinig muggen zijn.

Inmiddels alweer een week in Maleisië, we kwamen vorige week gebroken aan in een relaxed hotel in Kuala Lumpur. Na een nacht slaap en een paar baantjes in het zwembad zijn we er weer bovenop.
Kuala Lumpur is een moderne georganiseerde stad, anders dan we gewend zijn van de meeste Aziatische steden die we bezoeken. We maakten ons al op voor ellenlange onderhandelingen met de taxi over de prijs, maar ons hotel regelt gewoon een Uber taxi, die ons voor een habbekrats naar onze bestemming brengt. Om de opperwezens goed te stemmen hebben we een Chinese, Taoïstische en een  Hindoestaanse tempel bezocht. De Chinese ‘Thean Hou Temple’ staat boven op een heuvel en geeft een mooi uitzicht over de stad, als het tenminste niet heiig is zoals vandaag.

image

image

image

Kuala Lumpur heeft een uitgebreid openbaar vervoer netwerk, maar we nemen toch steeds de taxi, makkelijk en relatief goedkoop. Die chauffeurs kletsen honderduit. Een van hen vroeg ons steeds of we naar Malaka gingen (nee) en vond dat we naar de Batu Caves moesten (ook nee). Dit proces herhaalde zich de hele rit vele malen. Hij was wel bang voor de slangen in onze wijk, maar bij doorvragen bleken die er maar één keer per jaar te zijn……
Het weer sloeg om naar onweer en regen, dus onze plannen voor een hapje op straat vervielen en we togen naar een luxueus winkelcentrum met een hele verdieping aan foodcourds. Tientallen eettentjes en kraampjes met alle soorten eten in alle prijsklassen Lekkere Wontons in een Chinees restaurant gehapt.

image

image

image

Daarna via een overdekte loopbrug van minstens een kilometer naar de bekende Petronas Towers gelopen. Inmiddels donker en droog, dus mooi verlicht. Voor de foto een 5 sterren hotel binnengelopen en naar de bar naar de bovenste verdieping gegaan. Bleek een trendy club met pool te zijn.
Volgende dag vogeltjes kijken. Hop naar het Bird park. Een groot park die deels voorzien is van grote netten met vele, vele exotische vogels, bijna allemaal even tam. Er loopt en vliegt van alles om je heen. Best leuke plek.

image

image

image

image

image

image

Nu we er toch waren, naar de orchideeën tuin, maar dat viel tegen, een gemiddeld tuincentrum biedt meer…  Bleek ook een vlindertuin te zitten, was leuk ingericht met een bonte verzameling aan vlinders.

image

image

Morgen gaan we de koelte opzoeken in de Cameron Highlands. Eerst nog een half uur stuiteren op het water en even 6 uur in een minibus. Yeah 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *