San Francisco – Colombia

Er zijn in de wereld een groot aantal plaatsen die San Francisco heten. Een ervan ligt in Colombia, anderhalf uur rijden van de hoofdstad Bogotá. We zitten in een huisje omringd door fruitbomen met uitzicht op San Francisco, dat op 10 minuten lopen in het dal ligt.

De oogst van de fruitbomen zagen we terug bij het ontbijt, en we kregen koffie uit eigen tuin.

Nadat we waren aangekomen even de benen strekken richting ‘Jardín Encantado’

Hier heeft een vrouw de tuin ingericht om zoveel mogelijk kolibries te lokken. En dat is gelukt! Tientallen kolibries stuiteren om je heen, hangen stil in de lucht, of steken de snavel in de drinkbakjes. Wat een superleuke vogeltjes!

Als we ‘s avonds richting restaurant lopen, komt plotseling de regen met bakken naar beneden. We blazen de tocht richting restaurant af (die achteraf toch dicht bleek) en gingen de pizzatent binnen waar we voor stonden. We werden enthousiast ontvangen en uitgehoord wat ons naar Colombia bracht. Voorgesteld aan de dochter, en toen pas mochten we bestellen. Wijn erbij hadden ze niet, de locals houden wijn en eten strikt gescheiden. Toch kwam er opeens een fles op tafel die nog over was van een feestje gisteren…lekker! Groot beeldscherm met clips uit onze jeugd, toen MTV nog muziek uitzond. En de Pizza? Geweldig.

De volgende dagen een lekker rondje gelopen in de bergen. In de middag steevast regen, dus chill-tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *