Guatapé – Colombia

Wat een geweldig land is Colombia om op vakantie te gaan! Mooie natuur, leuke mensen, leuke dorpjes en veel afwisseling. De Colombianen gaan er in het weekend ook op uit, onder andere naar Guatapé, waar we nu zijn. De hele nacht tot na zonsopgang feesten en muziek om ons heen. Van bonkende trance, tot tenenkrommene autotuned dancehall, alsof je op een festival bent, het is even gedaan met de rust…

Het dorpje zelf is nog kleurrijker dan Salento, ook heeft elk huis een thema verwerkt in de onderste panelen, meestal dieren.

We zitten in een leuk huisje een paar kilometer buiten het dorp, bij ‘La Piedra’, de steen. Die steen is een monoliet, die 220 meter boven het landschap uitsteekt.

De eerste avond dachten we even bij een ‘Chorizo’ restaurantje in de buurt te eten, maar die gaan vroeg dicht. Donker restaurant, maar met nog een drietal dames achter de toonbank. We vroegen of we nog een los Chorizo’tje konden kopen, en de stoelen gingen weer van tafel en we hadden even later een compleet menu voor ons staan. In een donker restaurant terwijl de dames de boel afsloten. Er werd nog net niet gevraagd de deur achter ons dicht te trekken….

Het uitzicht is hier echt geweldig, dankzij een stuwmeer dat een deel van het berggebied (we zitten op 2000 m) onder water heeft gezet.

Tot zover ook de koele berglucht, morgen naar het hete en benauwde Cartagena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *